Nieuws

Glossy Jezus! is uit!

Het was een enorme klus, maar haast non stop genieten om hem te maken. Lees hieronder de tekst van het persbericht. Ik mocht de eindredactie doen en met Arthur Japin naar Israel voor een interview. Wat was het leuk samenwerken met hem en de drie glossyboys: Peter van Dijk, Paul van der Niet en Reinier Sonneveld. Kijk vanavond naar RTL Late Night!


PERSBERICHT

Jezus van Nazareth krijgt eigen glossy

‘Het is niet wat u verwacht. Geloof me’


Hilversum, 05 februari 2015 – Als beroemdheden als Linda de Mol, Maarten van Rossum en Youp van ‘t Hek een eigen glossy krijgen; dan toch zeker ook de bekendste persoon op aarde. Dat is de gedachte achter de eenmalige glossy Jezus! die vanaf vrijdag 6 februari in alle kiosken, boekhandels en supermarkten verkrijgbaar is.

Hoofdredacteur Arthur Japin verleende uit pure nieuwsgierigheid en ‘hang naar het ongerijmde’ zijn medewerking. Hij ontdekte dingen over Jezus die hij niet wist en reisde voor het blad af naar de Negev-woestijn in Israël. Het was de bedoeling om daar ‘verzocht’ te worden zoals Jezus, en dat gebeurde ook: Japin kwam midden in een militaire oefening terecht. ‘Dit is dus religie: groepsdwang en geweld’, concludeert hij in het hoofdartikel. En ook: liefde en vergeving tot het uiterste is het enige dat de wereld nog kan redden.

 

Dat is ook de conclusie van de bekende psychiater Bram Bakker die voor de glossy een artikel schreef over de heilzaamheid van vergeving. Verder bespreekt Ben Tiggelaar de leiderschapskwaliteiten van Jezus en popprof Leo Blokhuis laat de invloed van Jezus in de popmuziek zien. Fotograaf Hans Aarsman bespreekt Da Vinci’s Laatste Avondmaal op een wel heel originele manier.

 

Het gerenommeerde reclamebureau KesselsKramer verzorgde de fotografie en de vormgeving. Het was voor hen een uniek en spannend project. Van directeur Erik Kessels kwam het idee voor een virtuele 3D pelgrimstocht, dat nog nooit eerder is vertoond. Verspreid door het blad staan foto’s van de grond waar Jezus letterlijk heeft kunnen lopen. Door daar via de app Layar op te gaan staan, waant de lezer zich op de mooiste plekjes van Israël.

 

De cover is onderdeel van een modereportage waarin personen uit Jezus’ leven op een hedendaagse manier zijn gefotografeerd in tweedehands kleding van het Leger des Heils. We zien Maria als KLM-meisje, Thomas als student en Zacheüs als ‘fly-on-the-wall’.

 

Jezus! is een initiatief van vier mensen die zelf christen zijn en het beeld dat veel mensen van Jezus hebben, willen opfrissen en bijstellen. Daarvoor hebben zij voornamelijk samengewerkt met niet-gelovige schrijvers, vormgevers en fotografen, om de meeste kans te maken op een verrassend eindproduct. Het resultaat is een eigentijds en uniek document dat oude feiten combineert met nieuwe gedachten en visies. Om met Arthur Japin te spreken: ‘Het is niet wat u verwacht. Geloof me’.

Jezus! is uitgegeven door LenteMedia, i.s.m. KesselsKramer. Het telt 128 pagina’s en kost € 7,95. Vanaf vrijdag 6 februari verkrijgbaar bij: Ako, Bruna, AH, Jumbo e.v.a.

 

Noot voor de redactie:

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

 

Peter van Dijk – Lente Media

Tel:           06 4545 6213

E-mail:     vandijk@lentemedia.com

Website:   www.lentemedia.com

 

 


 

Terug naar het archief