Nieuws

Nieuw: schrijfles!

Laatst keek ik op een grijze zondagmiddag met mijn zoontje de film Ratatouille. Geweldige film: hoe een rat uit het riool chefkok van Parijs wordt. Dat komt omdat 'iedereen kan koken' volgens het standpunt van de overleden chefkok Gusteau, die in de film optreedt als 'keukengeest'. Erg leuk.

Als iedereen kan koken moet ook iedereen kunnen schrijven, zou je zeggen. Nu is talent best een onmisbare factor, maar ik denk wel dat schrijven tot op zekere hoogte te leren is. Gewoon door je bewust te worden van je manier van formuleren en hoe je dat kunt verbeteren. En door je doelgroep goed in de smiezen te hebben.

Een paar weken geleden gaf ik een schrijfcursus voor de redacteuren van Zij&Zeeuws. Toen ontdekte ik hoe leuk ik het vond om mensen te trainen. En hoeveel ervaring en kennis ik de afgelopen jaren heb opgedaan. Die wil ik graag doorgeven, dus mocht je willen dat ik jouw bedrijf of organisatie kom trainen in 'doelgericht schrijven', 'helder formuleren', 'bedrijfsbladen maken' of gewoon een leuke creatieve schrijfworkshop op maat, dan mag je mij bellen!

 

Terug naar het archief